Estek az amerikai indexek

Gyengültek tegnap az amerikai részvények, miután kiderült, hogy az Egyesült Államok középnyugati területe - az ország gazdaságnak motorja - a vártnál kisebb mértékben fejlődött.
Csaba Ferenc, 2005. június 1. szerda, 08:17
Fotó:

A Dow Jones 75,07 ponttal, 10467,48 pontra esett. Az ötéves profitelőrejelzését 3,9 milliárd dollárral lerontó American Insurance Group Plc. árfolyama 1,5 százalékkal, az antitrösztvizsgáat elé néző Alcoáé 1,4 százalékkal, az IBM árfolyama pedig 1,1 százalékkal esett. A nap legnagyobb vesztese a Dreamworks Animation SKG volt: a cég árfolyama több mint 9 százalékot zuhant, mivel a háromnapos hétvégén bemutatott Madagascar a vártnál jóval kisebb bevételt produkált. A Standard & Poor 500-as indexe 7,28 pontot esett, záróértéke 1191,50 volt. A Nasdaq, amely május folyamán 7,6 százalékkal emelkedett és ezzel 2003 októbere óta a legnagyobb havi ugrást produkálta, 7,51 ponttal 1068,22 pontra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK