A tőzsdék negatívan ítélték meg a kínai külkereskedelmi adatokat, főként az importnövekedés alacsony volta keltett kétségeket a kínai fogyasztással kapcsolatban - elemzők szerint ez egyes befektetőket pozícióik feladására készteti. A keddi Federal Reserve-találkozóra várva is idegesek a piacok.

A hongkongban bejegyzett kínai gigacégek, például a China Construction Bank Corp., vagy a PetroChina Co. részvényei 2 százalék körül estek. A kínai cipő-nagykereskedő Daphne International Holdings 3,9 százalékot zuhant a hír hatására.

A hongkongi Hang Seng 1,24 százalékot, a tokiói Nikkei 225 0,22 százalékot, a szöuli Kospi 0,5 százalékot, a sanghaji kompozit index pedig 2,28 százalékot gyengült.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!