Esther Dyson beszáll a Vaterába

A Vatera kelet- közép-európai internetes aukciós ház bejelentette, hogy az iEurope Fund és Esther Dyson, az EDventure Holdings elnöke összesen 650 ezer dolláros összegű befektetéssel támogatja a tevékenységét. A Vaterát 2000 őszén alapította az Edgar Bronfman Jr. és más befektetők magánbefektetéseire szakosodott eQuest kockázati tőke-alap, ma több mint 90 ezer regisztrált felhasználója van a régióban.
NAPI, 2002. június 4. kedd, 12:08

A Vatera a régió eBay-típusú piactere, aukciós üzleti modellje bármely magánszemély vagy vállalat számára lehetővé teszi az internetes kereskedelmet. A cég a befektetett összeget a Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban már meglévő piactereinek fejlesztésére és a régióban való terjeszkedés lehetőségének kidolgozására kívánja fordítani - nyilatkozta Martin Illner, a Vatera vezérigazgatója. A Vatera jelenleg a leglátogatottabb internetes piactér Csehországban, és reményei szerint hamarosan Magyarországon és Lengyelországban is piacvezető pozícióba kerül. A magyarországi Vatera (Hungary) Kft. stratégiai szövetségese az Index internetes portál és a BÁV Rt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK