Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben szerda reggelre az előző esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Nyereségre tett szert a hosszú hétvége folyamán és erősebben áll a hó eleji jegyzéséhez képest is.

Az eurót kedd este 371,23 forinton, szerda fél nyolckor pedig 370,55 forinton jegyezték.

A dollár jegyzése 339,06 forintról 337,67 forintra csökkent.

A svájci franké pedig 360,31 forintról 359,37 forintra kedd este hét órától szerda reggel fél nyolcra.

A forint szerda reggeli jegyzésén 0,1 százalékkal áll erősebben a kedd esti jegyzésénél az euróval szemben, 3,1 százalékot erősödött a péntek esti jegyzéséhez képest és 1,5 százalékkal erősödött a márciusi kezdéshez képest.

A forint szerda reggeli jegyzésén 0,3 százalékkal áll erősebben a dollárral szemben a kedd esti, 3,5 százalékkal erősebben a múlt hét péntek esti záráshoz és 0,1 százalékkal erősebben a hó eleji kezdéshez képest.

A svájci frankkal szemben a kedd esti jegyzéshez képest a forint 0,2 százalékkal erősödött. A hosszú hétvége folyamán 4,2 százalékkal, a márciusi kezdéshez képest pedig 1,8 százalékkal erősödött.

Eddig jó

Pénteken az euró-forint árfolyam még 380 fölött ingadozott, azonban a hét elején a javuló nemzetközi hangulattal összhangban a kurzus már 370-es szintet tesztelte. Továbbra is szignifikáns a korrekció a régiós devizák között, de a forint az elmúlt napokban kissé felülteljesítő volt.

A hozamoknál azonban továbbra sincs korrekció, sőt a referenciahozamok 5-20 bázisponttal nőttek, a Bubor-görbe is pár bázisponttal emelkedett - állapította meg Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője.

Merre tovább?

A forint kereskedése az ünnepnapok alatt is folytatódott és előnyére vált. A kurzus a pénteki zárószinthez képest több mint 10 forinttal erősödött és már 372 forint alatt jár.

Azonban a 370 forintos szint komoly ellenállást képez. Ha ezt sikerül áttörni, az árfolyam gyorsan visszamehet a 363-364-es sávba, vagy akár egészen 359-ig. A technikai mutatók eladási jelzései a forint erősödő trendjének folytatására utalnak.

Ha mégsem jön össze a további erősödés, akkor a 375, illetve a 380 forintos szint lehet az új cél az euróval szemben - írták szerda reggel a Raiffeisen elemzői.

Az Equilor szakértői szerint is az euró-forint árfolyamában rendkívül erős támasz húzódik 370 közelében, melynek letörésére csak abban az esetben számíthatunk, ha valami áttörést sikerülne elérni az orosz-ukrán tárgyalásokon, míg ellenállási szint 377-nél található.

A dollár-forint jegyzése a 340-es szint alá került, mely így már rövid távú ellenállást képez, míg a következő támasz 334 közelében húzódik.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!