A Barclays Plc., Nagy-Britannia harmadik legnagyobb bankja bejelentette, hogy az egész éves nyeresége várhatóan a várakozások alsó határához áll majd közel, mivel továbbra is jelentős összegeket kell leírnia a rossz hitelek miatt. A cég részvénye zárásra 4,2 százalékot veszített értékéből és magával húzta az európai bankszektor papírjait is: a Lloyds 2,7, míg a Royal Bank of Scotland 4,9 százalékot veszített értékéből. A Commerzbank-részvény kurzusa a hétfői 10 százalékos emelkedés után negyed hétig 6,5 százalékot zuhant, miután a Merrill Lynch leminősítette a papírt. A brit Sage szoftvercég hiába számolt be arról, hogy az adózás előtti éves nyeresége bőven benne lesz az elemzői várakozások sávjában, a cég részvényének árfolyama 6,8 százalékkal zuhant lejjebb egy Merrill és egy BNP Paribas leminősítés nyomán. A francia Schneider Electric papírja a bessz ellenére is 0,5 százalékkal emelkedett, miután bejelentette, hogy befejezi a Legrand felvásárlása körüli 23 hónapos huzavonát és 3,6 milliárd euróért eladja részesedését, a bevételt pedig "más, vonzó célpontok felvásárlására" költi. A Nokia papírjának árfolyama 6,1 százalékot esett, miután a cég óvatos becslése 10 százalék körüli növekedést prognosztizált jövőre a mobilkészülékek eladását tekintve, holott korábban még jóval nagyobb bővülést vártak. A versenytársak részvényeinek árfolyama is megsínylette a bejelentést: az Ericcson 5,7, míg az Alcatel 1,9 százalékkal süllyedt lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!