Pozitív tartományban állnak az európai tőzsdék, miután több cég is kellemes profittal lepte meg befektetőit. A leginkább az Ericsson és a Volvo részvényei érték el, hogy a bizalom helyreállt. Érdekes módon az Ericsson ugyan az első negyedévben 55 százalékos profitcsökkenést szenvedett el, elemzők szerint most érdemes bevásárolni a részvényekből, mert a második negyedévben lényegesen magasabb nyereségre lehet számítani. A Volvo részvényei pedig 6 százalékot emelkedtek, miután az első negyedéves profit 12 százalékkal növekedett. Európa legnagyobb teherautógyára, a német Man is 41 százalékos profitnövekedésről számolt be. Nyitás után egy órával a FTSE 100 0,2, a DAX-30 0,6, míg a CAC-40 0,7 százalékkal bővült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!