A nyugat-európai befektetők nem találtak egyértelmű irányjelzőt szerdán, a piacokon meglehetősen ellentmondó hírek láttak napvilágot. A nap rossz hírét a Commerzbank szolgáltatta, aki bejelentette, hogy 21 év után először nem fizet osztalékot, miután 2,3 milliárd eurónyi befektetését kellett leírnia. A bejelentés a teljes német pénzügyi ágazatot magával rántotta, így esett a HVB és az Allianz árfolyama is. A Bayer papírja jelentősen veszített értékéből az előző napok száguldását követő profitkivét nyomán. A Lufthansa-papír azonban emelkedni tudott, hiába számolt be a légitársaság a vártnál nagyobb veszteségekről az első kilenc hónap során. Londonban nagyobb volt a piac lelkesedése, ugyanis egyes jelekből arra következtetnek, hogy a Bank of England rövid időn belül ismét megemeli az alapkamatot. A növekedést segítette a Cable & Wireless első féléves eredménye is, mely a várttal szemben üzemi profitról adott számot. A GlaxoSmithKline pedig az FTSE-100 kosarának második legjobban teljesítő részvénye lett, igaz ebben sokat segítettek a Goldman Sachs dicsérő szavai.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!