Európában a lejtmenetet – ahogy az lenni szokott – a biztosítótársaságok vezették, miután a Merrill Lynch lejjebb vitte az Allianzcal kapcsolatos profitvárakozását. A hírre a részvény több mint 2 százalékot veszített az értékéből, az ING és a Münich Re közel 5-öt. A Commerzbank papírjának árfolyama 3,6 százalékot süllyedt: a cég meglehetősen sötét képet festett saját jövő évi teljesítményéről. A frankfurti piac egyik nyertese az E.ON lett, részvénye közel 1,5 százalékkal emelkedett: a piac, úgy tűnik, nem sajnálta, hogy a düsseldorfi bíróság másodszor is nemet mondott a Ruhrgas AG felvásárlására irányuló tervére. Londonban a befektetők fellelkesedtek a hírre, hogy a British Airways kész fegyveres rendőröket utaztatni járatain az utasok biztonságának növelésére, a cég papírja 3,5 százalékkal ugrott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!