A frankfurti DAX-ot a vártnál sokkal rosszabb eredményt felmutató Lufthansa, illetve a prognosztizálttól némileg elmaradó nyereséget produkáló Bayer egy ideig ugyan lehúzta, ám az amerikai GDP-adatnak köszönhetően emelkedésbe váltott az index. A Footsie gyengélkedésének szintén a tengerentúli fejlemények vetettek véget, de hasonló volt a helyzet a CAC–40 esetében is. Az eurónak persze nem tett jót az USA gazdaságának erősödését jelző mutató, az európai fizetőeszköz dollárral szembeni árfolyama 89 cent alatt is járt, ám jelenleg már 89,1 centen áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!