Szerdán előre láthatólag piacmozgató makrogazdasági adat nem várható sem Európából sem Amerikából. A befektetők már a holnapi EKB kamatdöntő ülésre fókuszálnak, ugyanis egyesek szerint az eurózóna központi bankja a periféria országainak rövid lejáratú államkötvény piacait érintő eszközvásárlási programot jelenthet be. Erre enged következtetni az is, hogy a hosszú és rövid távú hozamok közötti spread a spanyol állampapírok piacán rekord szintekre emelkedett.

Az irányadó nyugat-európai piacokon az eladók kerültek többségbe, a görög ATHEX COMPOSITE azonban megint kilóg a sorból, 0,9 százalékkal emelkedik. A leggyengébb index a FTSEMIB, több mint 1 százalékkal csökkent, míg spanyol társa, az IBEX 35 0,5 százalékos esést könyvelhet el.

A 2010-es Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa miatt az Amerikai Igazságügyi Minisztérium Európa második legnagyobb olajkitermelőjét, a BP-t szándékos félrevezetéssel vádolta meg. A társaság részvényei 3,8 százalékkal kerültek lejjebb.

A világ legnagyobb rákgyógyszer gyártója, a Roche 0,4 százalékkal került feljebb, miután a bázeli székhelyű társaság bejelentette, hogy 19 utolsó stádiumban levő készítményének tesztelését fejezheti be a következő másfél évben.

A bankszektor eladói nyomás alá került Európában, több negy pénzintézet is a lejtőn tartózkodik: a Deutsche Bank 1, a Commerzbank 1,4, a Credit Agricole 0,5 százalékos esést könyvelhet el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!