A piacokon elterjedt spekuláció szerint a Görögországnak szánt 110 milliárd eurós mentőcsomagot ki kell terjeszteni Portugáliára és Spanyolországra is.

Groupama Asset Management elemzője szerint aki egyéves távlatban gondolkodik, az már elkezdhet vásárolni, az egyhavi távlatban gondolkodóknak azonban még túl korai lehet, a befektetők túlságosan félnek további lejtmenettől.

Ma találkozik Lisszabonban az Európai Központi Bank igazgatótanácsa, illetve a mai brit parlamenti választás is hatással lesz a piacokra.

Az Alcatel-Lucent SA 9,4 százalékot zuhant, miután közzétették, hogy az elemzői becslésnek több duplája lett a vállalat vesztesége; az AXA biztosító árbevétele ugyancsak elmaradt a várakozásoktól, ami után 2,7 százalékot estek a papírjai.

A csütörtöki nyitást követően a frankfurti DAX 0,23 százalékos, a londoni FTSE100 0,6 százalékos, a francia CAC40 pedig 0,45 százalékos mínuszon áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!