Európa az olaj miatt piroslik

Az európai energiapapírok második napja piroslanak az olajárak hátrálása nyomán - ez a részvényindexekre is kedvezőtlenül hat.
NAPI Online, 2007. szeptember 25. kedd, 13:20

A Total SA és az Anglo American Plc vezeti az olajipari cégek vesztőinek listáját kedden az európai tőzsdéken. A BP Plc részvényei is esésnek indultak azt követően, hogy a vállalat vezére bejelentette, a borzasztó negyedéves pénzügyi kimutatások után a cég jelentős átalakítására készül.

A nyersolaj ára a New York-i árutőzsdén harmadik napja hátrál a nominális rekordértéktől, azt követően, hogy a Mexikói-öböl fölül elvonult a vihar és újraindult a kitermelés. Az amerikai nyersolaj hordónkénti ára 85 centet, azaz 1,1 százalékot esett az éjszakai elektronikus kereskedés során, így 80,10 dollárra mérséklődött. Az északi-tengeri olaj ára a londonban 69 centtel, azaz 0,9 százalékkal, 78,22 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK