A hétfői és keddi visszafogott nyereségek után szerdán 0,7 százalékkal 243,60 pontra esett a Stoxx Europe 600-as index - írja a MarketWatch. A három legnagyobb tőzsde közül a londoni indexe, a FTSE 100 0,23 százalékos mínusz után 5151 ponton zárt. A francia CAC-40 0,05 százalékot vesztett szerdán, amivel 3502 pontra csúszott vissza, a német DAX pedig változás nélkül, 5981 ponton zárta a szerdai napot. A Mexikói-öbölben zajló események hatására a BP részvényei tovább estek, szerdán 2,1 százalékos mínuszban végeztek a brit olajcég papírjai. A többi európai olajipari vállalat sem zárt jó napot: a Petroleum Geo-Services 2,1 százalékkal, a Technip 3,3 százalékkal csökkent. A bányászati részvények is jelentősen estek. Az Anglo American 2,1 százalékot vesztett keddi záró értékéhez képest, miután a fémfuture-ök is csökkentek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!