Európa: csökkenéssel fejeződött be a hét

A nyugat-európai részvényindexek többségére már nem hatottak a süllyedésből emelkedésbe váltó tengerentúli mutatók, s a DAX is csak mérsékelni tudta korábbi veszteségeit. Az FTSE-100 0,64 százalékos csökkenéssel 5 244,20 ponton, a CAC-40 1,28 százalékos eséssel 4 514,28-on zárt, a frankfurti tőzsdeindex pedig nyolc óra után 1,7 százalékos mínuszban volt.
Ádám Viktor, 2001. november 9. péntek, 20:08
Fotó:

Bár Oroszország támogatásáról biztosította az OPEC-et egy esetleges kitermeléscsökkentési akcióban, s a hír nyomán emelkedő olajárak az olajipari részvények kurzusát is felfelé húzták, a Footsie-t a börzét jellemző profitrealizálási hullám ellenében az olajcégek sem tudták megtartani. Frankfurtban a technológiai részvények mellett a bankpapírok árfolyama is esett, miután a Commerzbank nettó veszteségről számolt be. A tech-szektor a párizsi börzén sem szerepelt valami fényesen, s a befektetők igyekeztek megszabadulni TF1-részvényeiktől is, miután a Credit Lyonnais felhalmozásról csökkentésre módosította a tévétársaság papírjainak ajánlását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK