Számtalan gyorsjelentés látott napvilágot: Peugeot 10,43 százalékot drágult arra a híre, hogy árbevétele meghaladta a várakozásokat. Londonban a Barclays viszont erősen elszámította magát: a bank nyeresége 25 százalékkal csökkent, az árfolyama pedig 1,3 százalékkal. Az brit bankszektor ennek ellenére jól teljesített szerdán: Lloyds 1,7 százalékkal, Royal Bank of Scotland 1,1 százalékkal, HSBC egy százalékkal emelkedett.

New York-ra már nem ragadt át az európai optimizmus, amiben szerepet játszhatott a tartós fogyasztási cikkek megrendelésállományának vártnál nagyobb márciusi csökkenése.Kora este a DoW Jones és a Nasdaq is 0,2-0,2 százalékos veszteségben állt, a S&P pedig irányt keresett a nulla fölött egy századdal.

Folytatódtak a gyorsjelentések: a Boeingnél jól indult az év az, hisz 20 százalékkal növelte profitját az első negyedévben. Ezzel a repülőgyártó árfolyama 3 százalékkal nőtt, amivel a legnagyobb nyereséget produkálta napon belül.

A Procter & Gamble negyedéves profitja 6,4 százalékkal nőtt, ám mind az eredmény mind a kilátások kiábrándítóak voltak a befektetők számára, így a részvények 4,95 százalékos veszteséget szenvedtek el. A vártnál nagyobb negyedéves adózott eredményről számolt be az amerikai Whirlpool, ám a cég bevétele 2,3 százalékkal 4,25 milliárd dollárra esett, kisebb lett az elemzők által várt 4,39 milliárd dollárnál, így a részvények értéke 2,6 százalékkal csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!