Európa emelkedik

Tovább emelkednek az európai indexek, a vezető börzék 0,5-1 százalék közötti pluszokban vannak. A líbiai események nem tudták tovább tornázni a fekete olaj árfolyamát. Délután négy órakor két fontosabb makroadat érkezik az Egyesült Államokból. A decemberi építőipari kiadások mellett az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzser index februári értékét ismerhetjük meg.
portfolio.hu, 2011. március 1. kedd, 11:22
Fotó:

A német index eddig kissé kiemelkedik az európai indexek sorából, a frankfurti DAX30 már közel 1 százalék pluszt mutat, míg a CAC40 és a FTSE100 0,5 illetve 0,6 százalékkal került feljebb.


A Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő indexe is 0,6 százalékot erősödött. Az élen a múlt héten gyengélkedő autóipar halad, míg a tegnapi HSBC gyenge gyorsjelentés további eladói nyomás alá helyezi a bankszektort és a pénzügyi szolgáltatókat, melyek lemaradóak a mai napon.


A bányatársaságok sem szerepelnek rosszul. A Fresnillo közölte, hogy 2010-ben közel megduplázta a profitját a magasabb fémáraknak köszönhetően valamint az erős költségkontroll következtében. A részvények árfolyam 2,5 százalékkal került feljebb. A BHP Billiton és a Rio Tinto is felfelé indult a jó szektorhangulatnak köszönhetően a londoni parketten, előbbi 0,8 százalékot, utóbbi 1,3 százalékot erősödött. Kis mértékű 0,2 százalékos pluszban vannak a Vivendi részvények a várakozásoknál jobb negyedéves számoknak köszönhetően. Az erősödést a csökkentett profitkilátások fogják vissza. A német tőzsdén tovább emelkednek az autógyártók részvényei. A Daimler 2,3 százalékkal, míg a BMW 3,1 százalékkal erősödött, a technológiai részvények közül pedig az Infineon emelkedik ki 2 százalékos pozitív elmozdulással.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK