Londonban a FTSE 0,44 százalékos mínuszban zárt a napot, a párizsi CAC-40 0,1 százalékot veszett értékéből, míg a eurózóna perifériáján Madridban az IBEX 0,4 százalékos veszteséget könyvelhet el. Európában egyedül Frankfurt tartotta magát a DAX index 0,06 százalékkal emelkedett.

Frankfurtban az emelkedés ellenére a Commerzbank tőkeemelése vitte el a napot, aminek hatására a bank részvényei 8,8 százalékos veszteséget szenvedtek el. Ehhez képest a BASF 1,4 százalékos és a Beiersdorf 1,3 százalékos nyeresége eltörpül. Londonban bankpapírok felfele kúsztak: a Barclays fél, a Lloyds Bank 1,5 százalékos plusszal zárta a napot. Rossz napja volt a bányászati cégeknek a Kazakhmys 3,3, Rio Tinto 2 százalékos veszteségben állt meg a nap végére.

A zárás előtt szűk három órával a amerikai piacok pluszban álltak: a Dow 0,08, a Nasdaq 0,14, az S&P 0,16 százalékos nyereségben volt. A vállalati hírek közül kiemelkedik, hogy a Boeing megkapta az engedélyt arra, hogy elkezdje tesztelni a 787-es repülőgépekhez tervezett akkumulátorok új változatát, ennek ellenére a repülőgépgyártó részvényei 0,1 százalékos mínuszban álltak kora este. Az Oracle részvényeit a Cannacord Genuity a korábbi tartásról vételre módosította, mivel arra számít, hogy a vállalat hardverértékesítésből származó bevétele a következő negyedévekben elkezd emelkedni, a hír hatásra fél százalékkal drágultak a papírok.

Az olajpiacon a WTI könnyűolaj ára 24 centtel 92,3 dollárra csökkent, míg az arany ára minimális csökkenés után 1586 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!