Az FTSE-100-as index 100 pont emelkedés után 6000 pont fölé küzdötte magát, a DAX index Frankfurtban viszont 7000 pont alá nézet. Előbbi esetében 1,7 százalékos a hétfői záróértékhez mért emelkedés, utóbbinál mindössze 6 pontos a visszaesés. A CAC-40 10 ponttal 3911 pontra kúszott fel.


A londoni piacot a bankszektor és az olajszektor húzta feljebb. A Royal Bank of Scotland részvényeinek árfolyama 4,1 százalékkal emelkedett, miután a BNP Paribas elemzői felminősítették a papaírt, mondván az ír adósságválság okozta problémák túl lettek árazva. Az olajszektor jó szereplése a Daily Mail riportjának köszönhetőek, a lap értesülései szerint ugyanis a Shell ajánlatot készült tenni a társaságra a Mexikói Öbölben történt olajszivárgáskor, amikor a BP részvények árfolyama hatalmasat zuhant. A BP papírjai 4,8 százalékkal drágultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!