Európa halványpirosban mozog

A 4-5 százalékos keddi New York-i zuhanást követően gyengélkednek a vezető nyugat-európai részvényindexek is, bár a kereskedés elejéhez képest mérséklődtek a veszteségek.
NAPI Online, 2009. február 11. szerda, 10:37
Fotó:

Délelőtt 10 óra után az FTSE-100 0,10, a CAC-40 0,55, a DAX 0,04 százalékos mínuszban volt. A kommentárok szerint még mindig az átszabott tengerentúli bankmentő programmal kapcsolatos csalódás mozgatja a piacokat.

Londonban meredek lejtőre kerültek a bankpapírok, de másutt sem volt jobb a helyzet, miután a Credit Suisse a vártnál jóval nagyobb veszteségről számolt be. Estek a szintén mínuszos eredményről beszámoló, idénre az autópiac összeomlása miatt további veszteséget prognosztizáló PSA Peugeot-Citroen papírjai is.

A Danone részvényei sem tartoztak a nyertesek közé, a világ legnagyobb joghurtgyártója ugyanis közölte, idei forgalomnövekedése elmarad majd a középtávú tervektől. A tisztítószereiről ismert Reckitt Benckiser papírjai ugyanakkor drágultak Londonban, a cég ugyanis negyedik negyedévi profitjának vártnál tempósabb, 36 százalékos növekedéséről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK