Az amerikai gazdaság növekedési kilátásaival kapcsolatos aggályok mellett a korábban megjelent német ipari termelési adat is a ráncokat mélyítette, ugyanis a várt bővülés helyett havi szinten csökkent júniusban. A londoni FTSE 100 index "megúszta" valamivel több mint fél százalékos süllyedéssel, de a frankfurti és párizsi irányadó mutatók jócskán 1 százalék fölötti veszteséggel fezeték be a hét utolsó tőzsdenapját. A jelentő társaságok között a Dexia elmaradt a várakozásoktól, az Allianz vegyes eredményekkel jelentkezett, és bár a brit Royal bank of Scotland és a tengerentúli AIG jobban szerepelt az elemzői prognózisoknál, a pénzintézeti papírok árfolyama zömmel csökkent. Az élelmiszeriparban érdekelt tőzsdei cégeket érzékenyen érintette az árupiacokon tapasztalható áremelkedés. A bányatársaságok az egész szektort érintő BNP Paribas-felminősítésnek örültek, így a Rio Tinto és a Xstrata is hajszálnyit drágulni tudott a nap folyamán. A BP a Mexikói-öbölben stabilizálta a helyzetet, részben ennek is betudható a fél százalék körüli árfolyam-emelkedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!