Az európai tőzsdék emelkedéssel indították a napot. A befektetők örömmel nyugtázták, hogy az Allianz biztosító az előre jelzettnél korábban befejezi a Dresdner Bank eladását a Commerzbanknak. Az eladó részvényei 7,6, a vevőéi több mint 12 százalékkal ugrottak meg a hírre. A ThyssenKrupp gépipari óriás 4 százalék körüli pluszt, az STMicroselectronics ugyanennyi mínuszt szedett össze kellemes, illetve kellemetlen számokat tartalmazó gyorsjelentésének köszönhetően. A GlaxoSmithKline és az AstraZeneca gyógyszergyártók 2 százalékkal drágultak.

A frankfurti DAX és a londoni Footsie 0,4-0,5 százalék körüli pluszt szedett össze a kereskedés elején, míg a párizsi CAC-40 minimális, 0,1 százalékos lemorzsolódásban volt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!