Európa is kilőtt

A Fed-csomag tovább húzza föl Európát.
NAPI Online, 2008. március 12. szerda, 09:43
Fotó:

A tegnapi erőteljes amerikai emelkedést követően - öt éve nem volt ekkora egynapos rally a Wall Streeten - Európában is a zöld tartományból startoltak a részvényindexek, az FTSE-100 1,4 a CAC 1,6 a DAX pedig 1,3 százalékos többletet mutatott fél 10-kor.

A Fed által bejelentett likviditásbővítő csomag elsősorban a bankszektor szereplőit húzta föl, ennek megfelelően Európában szerdán is a pénzügyi cégek vezették az emelkedést. Tovább drágultak ugyanakkor a nyersanyagok, ami jót tehet az olaj- és bányatársaságok megítélésének.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK