Európa is optimista volt

London kivételével Európa sem tudta kivonni magát a tengerentúli optimista hangulat alól, amelyet elsősorban a nagyvállalatok vártnál kedvezőbb gyorsjelentései okoztak.
NAPI Online, 2005. július 19. kedd, 18:27
Fotó:

A frankfurti tőzsde 0,7 százalékkal, a párizsi 0,9 százalékkal emelkedett, míg a londoni 0,1 százalékkal csökkent. Londonban a Bavariát bekebelező SABMiller, a Cadbury Schweppes és az Unilever, Párizsban a PepsiCo-val - sokadszor - hírbe hozott Danone lett a legnagyobb nyertes. Az optmista hangulatot a Zew gazdaságkutató délelőtt közzétett, a várakozásoknál jelentősen magasabb üzleti bizalmi indexe is erősítette. A svéd Electrolux, a világ legnagyobb fehérárú háztartási berendezés gyártója a második negyedévben a vártnál kissé alacsonyabb eredményt ért el, de megerősítette a kereslet mérsékelt javulását előre vetítő éves előrejelzését. Az euro gyengült a dollárral szemben, az olaj ismét 57 dollár fölé emelkedett - köszönhetően az OPEC kereslet-előrejelzési csökkentésének, amelynek hátterében elsősorban Kína vártnál lassabb kereslet növekedése áll, illetve az Emily hurrikánnak, amely miatt a Mexikói-öböl térségében péntektől indulhat be ismét teljes kapacitással a kitermelés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK