Mind a Footsie, mind a DAX és a CAC 40 0,4 százalékos hátrányt mutat tegnapi záróértékéhez képest csütörtök délelőtt. A londoni irányadó indexet leginkább a bányaipari társaságok részvényeinek kedvezőtlen megítélése rontja, a legnagyobb társaságok, mint Rio Tinto, vagy a BHP Billiton jegyzése több mint 2 százalékkal csökkent nyitás óta annak hatására, hogy úgy tűnik, meghiúsulhat néhány, a közelmúltban bejelentett akvizíciós terv a szektorban. A legnagyobb francia pénzintézet, a Credit Agricole jegyzése 1,5 százalékot mérséklődött azt követően, hogy a társaság bejelentette: első negyedéves profitja 66 százalékkal 892 millió euróra csökkent. A nagybank megerősítette keddi közleményét is, miszerint közel 6 milliárd eurós tőkeemelésre készül, hogy pénzügyi helyzetét bebiztosítsa. A brit bankszektor is kedvezőtlen fénybe került a Barclays közleményét követően; a Barclays részvényeinek árfolyama 1,4 százalékkal csökkent miután a vezetőség közölte: az idei év első negyedévében a tavalyi év azonos időszakához képest gyengébb eredményt értek el a hitelpiacokat uraló kedvezőtlen viszonyok következtében. Ezt csak tetézte a befektetési banki részleg 1 milliárd fontos veszteségleírása is, amely csökkentette a többi részlegnél elért profitot. A társaság nem tett említést a tőkeemelés szükségességéről. A KBC részvényeinek árfolyama szektortársainál nagyobbat zuhant miután a belga bank 44 százalékos profitcsökkentést regisztrált az első negyedévben. A papír jegyzése 6,4 százalékkal csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!