Délelőtt publikálták a német ifo gazdasági hangulat indexet, mely elmaradt az elemzői várakozásoktól, ugyanis a piaci prognózis 104,5 pontos értékre számított, míg a tényleges adat ennél valamivel alacsonyabb, 103,3 pont lett. A német adatok mellett az angol GDP adat is csalódást keltő lett, ugyanis a szigetország GDP-je 0,8 százalékot esett, míg az elemzők 0,3 százalékos csökkenésre számítottak.

A nyugat-európai börzék a kedvezőtlen hírek ellenére, jól szerepelnek a délelőtt folyamán, a FTSE 100 0,1, a CAC 40 0,6 a DAX 0,4 százalékot erősödött. Az emelkedést a spanyol IBEX 35 vezeti, közel 2 százalékos plusszal.

A mai napon több társaság is közzétette negyedéves számait: a Daimler mind árbevétel, mind az egy részvényre jutó eredmény soron felülteljesítette a piaci konszenzust, valamint megerősítette az idei évre vonatkozó eredményvárakozásait. A részvények 3,2 százalékos pluszban tartózkodnak.

A Peugeot is nyilvánosságra hozta első féléves számait, mely szerint a vállalat 819 millió eurós veszteséget könyvelhetett el. A társaság továbbá kijelentette, hogy nem számít javulásra az európai piacain a közeljövőben. A részvények a veszteség ellenére 4,7 százalékot erősödtek.

Az autógyártók mellett a Deutsche Bank az előzetes számait publikálta, melyek elmaradtak a szakértők várakozásaitól. A pénzintézet közleménye szerint a társaság 1 milliárd körüli eredményt mutathat fel az adózás előtti eredmény soron, míg a nettó profit 700 millió euró lehetett. Az elemzők az előbbi értéket 1,4 milliárd euróra, utóbbit 1 milliárd euróra becsülték. A részvények 3,3 százalékkal kerültek lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!