A főbb európai indexek napközben összeszedett veszteségeiket a nap végére nagyrészt ledolgozták: az FTSE és a DAX is 0,1 százalékos veszteségben állt meg, a párizsi CAC−40 0,07 százalékos mínusszal zárt. Nem esett nagyot Madrid sem, a nap végére 0,25 százalékos veszteséget szenvedett el az IBEX. A bankok szenvedtek a tegnapi adatoktól: a Royal Bank of Scotland 1 százalékkal, az HSBC Holding 0,5 százalékkal, a Lloyds 0,4 százalékkal esett Londonban.

A BP viszont egyszázalékos nyereséggel zárta a napot, hasonlóan a Royal Dutch Shell, amely 1,1 százalékot drágult. Nagyot − 4,8 százalékot − emelkedett viszont a luxusiparban utazó Burberry, miután a cég nyilvánosságra hozta frissített első negyedéves értékesítési adatait, amelyek 13 százalékos emelkedést mutattak.

Az európai zárás után Amerika a Fed-jegyzőkönyvre várt s irányt keresett: a Dow Jones és az S&P 0,2-0,2 százalékos veszteségével szemben a Nasdaq 0,1 százalékos pluszban állt. Az Apple-t az amerikai szövetségi bíróság elmarasztalta, mivel a társaság "központi szerepet játszott" abban, hogy a kiadók összejátszva emelték az e-könyvek árát. Az Apple részvényárfolyamát nem rázta meg különösebben a hír, a papírok 0,2 százalékkal estek. Jól jártak viszont a hírrel a Hewlett-Packard részvényesei, a cég árfolyama 1,77 százalékkal emelkedett, míg a Microsoft 0,8 százalékos nyereségben volt. Az WTI olaj ára megugrott, 2,1 dollárral, 105,7 dollárra emelkedett arra a hírre, hogy az USA tartalékai nem várt mélységekbe estek a múlt héten.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!