A londoni Footsie közel 1 százalékkal ismét 6000 pont közelébe erősödött a kereskedés végére; a párizsi CAC 40 csaknem másfél, a frankfurti DAX pedig több mint másfél százalékkal jutott csütürtök esti záróértéke fölé.

Az összeurópai Stoxx 600 index az elmúlt két hét legjelentősebb emelkedését produkálta.

A befektetői hangulatot jócskán emelte a tengerentúlról érkező, a vártnál kedvezőbbnek ítélt munkaerőpiaci adat.

Többnyire az árupiacon is fölfelé tartottak a jegyzések, ami többnyire a bánya- és energiacégek részvényárfolyamait is pozitívan befolyásolta.

Az egyes papírok között meg kell említeni a szárnyaló RBS-t, illetve ThyssenKruppot - előbbi a javuló idei eredményvárakozásokról, utóbbi az adósságcsökkentő tervekről szóló hírek hatására drágult. A Lufthansát az UBS fölminősítése repítette, emellett a nyersolajár eheti 10 százalékos csökkenése sem tett rosszat a légicég árfolyamának. A BP jegyzését pedig az oroszországi vegyesvállalkozásával kapcsolatos kedvező felügyeleti döntés emelte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!