Esésébe váltottak a európai részvényárfolyamok kedd reggel, ezzel megszakítva a Stoxx Europe 600-as index kliencnapos rally-ját - írja a Bloomberg. A londoni FTSE 0,66 százalékos eséssel kezdte a napot, a frankfurti DAX 0,3 százalékkal maradt el tegnapi záróértékéhez képest, míg a párizsi CAC 0,73 százalékos mínusszal nyitott. Egyes vélemények szerint, a 10 órakor publikálandó német üzleti bizalmi index miatt esnek a tőzsdeindexek: a júniusi értékek ismét esésről fognak árulkodni a májusi csökkenést jelző számok után.

A Bloomberg által megkérdezett szakértők szerint a májusi 101,5 pontról 101,2 pontra eshetett a júniusi bizalmi mutató. A londoni FTSE az elemzők szerint azért esik, mert George Osborne pénzügyminiszter hamarosan bejelenti a vészköltségvetést, amelyik a legnagyobb volumenű költségcsökkenést tartalmazhatja 1980 óta - a bejelentés londoni idő szerint fél egykor lesz. A francia parkett eséséhez jelentősen hozzájárult a legnagyobb francia bank, a BNP Paribas papírjainak 2,5 százalékos esése, amit a Fitch leminősítése váltott ki. A Lufthansa és az Air France-KLM részvényei ugyanakkor emelkedni tudtak, köszönhetően a JPMorgan európai légitársaságok részvényeinek vásárlására vonatkozó ajánlásának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!