Tegnap piaczárást követően elfogadta a német parlament a 100 milliárd forint összegű spanyol bankmentőcsomagot. A hírre az ibériai ország 10 éves államkötvény hozamai kisebb mértékben lefele korrigáltak, amivel újra a 7 százalék alatti szintekre kerültek. Mindeközben több vállalati gyorsjelentés is érkezett, a Microsoft 26 éves tőzsdei pályafutása alatt nem látott veszteséget jelentett, míg a Google számai vegyesre sikerültek.

Az irányadó nyugat-európai indexek a hét utolsó napján vegyes képet mutatnak, a DAX a tegnapi teljesítményével április óta nem látott szintek közelébe emelkedett, jelenleg stagnál, a FTSE 100 0,4, a CAC 40 0,2 százalékot gyengült. A mai versenyben a bankmentőcsomag jóváhagyását követően a spanyol IBEX 0,2 százalékkal került feljebb.

A Heineken 1,6 százalékot erősödött, miután 4,06 milliárd amerikai dolláros ajánlatot tett a Fraser & Neave-nek, hogy megveszi az Asia Pacific Breweries társaságban levő közel 40 százalékos részesedését.

A Vodafone a negyedéves gyorsjelentésében 0,6 százalékos bevételnövekedésről számolt be az elemzők által várt 0,8 százalékkal szemben. A várakozások alatti gyorsjelentés a befektetők nemtetszését váltotta ki, így a részvények 2,8 százalékot gyengültek.

A világ legnagyobb rákgyógyszer előállítója, a Roche Holding AG bejelentése szerint, a társaság egyik kiemelten fontos gyógyszerének kutatása az utolsó stádiumba lépett. A hír ellenére a vállalat részvényei 0,9 százalékot gyengültek a XETRA-n.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!