Európa megörült az eurózónás adatnak

Az európai tőzsdeindexek nyereségben zártak, az optimista hangulatot egy eurózónás adat alapozta meg.
Napi.hu, 2014. május 21. szerda, 18:52
Fotó: MTI/EPA

Az FTSE-100 0,3, a DAX 0,6, a CAC-40 0,4 százalékot erősödött, a Stoxx Europe 600 indexe 0,5 százalékos pluszban zárt szerdán. A periférián is jó napot zártak a börzék: a milánói FTSE MIB 1,1, a madridi IBEX-35 0,7, az athéni ASE 1,6 százalékot nyert.

Az óvatosságot indokló kockázatok - ukrán válság, európai parlamenti választások - nemigen enyhültek, de nem is erősödtek. A mutatók az eurózónás fogyasztói bizalmi index közlése után lódultak meg igazán, hiszen a mutató 2007 októbere óta nem látott értékre emelkedett, és ráadásul jelentősen a várakozások felett alakult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK