Európa megpihent

A vezető nyugat-európai tőzsdei indexek gyengültek szerdán.
NAPI, 2010. szeptember 29. szerda, 18:20
Fotó:

A Footsie 0,2, a DAX 0,5, a CAC 40 index pedig 0,7 százalékkal került előző napi záróértéke alá.

A gyengülés annak ellenére következett be, hogy az elemzői jóslatokra rácáfolva tovább javult az Európai Bizottság az eurózónára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, elsősorban a német komponensnek köszönhetően.

A befektetői vélemények szerint az elmúlt hetek rallyja után szusszanhat egyet a piac, a folytatást illetően pedig fontos lehet a csütörtöki amerikai GDP-adat.

A szektorok között a kiskereskedelmi cégek jegyzéseinek csökkenését támogatta a H&M kedvezőtlen eredménye, de nagyobb banki papírok sem teljesítettek jól. Az olasz Banco Popolare árfolyama zuhant, miután olyan értesülések láttak napvilágot, miszerint a hitelintézet 2 milliárd eurós tőkeemlést, vagy bizonyos eszközeinek eladását tervezi.

Ugyanakkor a fölvásárlások és cégegyesülések területéről újabb értesülés látott napvilágot, miszerint a Beiersdorf fölkeltette a Procter & Gamble érdeklődését. A hírre a Nivea-krémek gyártója jelentősen drágult.

A BP árfolyamának használt, hogy az olajcég állítólag egy, az amerikai hatóságokkal kötendő egyezségen dolgozik. A Rolls-Royce pedig a Morgan Stanley felminősítése után emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK