Európa nem találja a fölfele vezető utat

A szerdai emelkedések után megpihentek a európai piacok.
NAPI, 2013. május 16. csütörtök, 09:45
Fotó: Napi.hu

A tegnap újabb csúcs  jutott a DAX, ezután nem meglepő, hogy a frankfurti tőzsde enyhe mínuszban van: a DAX 40 perccel a nyitás után 0,15 százalékos veszteségben állt. Párizsban a CAC-40 már 0,4 százalékot esett, míg a madridi IBEX 0,5 százalékos veszteségben volt.

Egyedül London van víz felett - bár komoly növekedésnek a 0,1 százalékos pluszt nem lehet nevezni. A reggeli kereskedés a japán GDP adat befolyásolja, 0,9 negyedév/negyedéves alapon, ami némileg meghaladja a 0,7 százalékos várakozásokat. éves alapon 1,3 százalékkal nőtt a távol-keleti gazdaság - ez viszont messze elmarad a 2,7 százalékos várakozásoktól.

A következő meghatározó adat a a piacon az eurózóna inflációs adata lesz , amit 11 órakor publikál az Eurostat. Az elemzői várakozások szerint 1,2 százalékon maradt a pénzromlás üteme áprilisban is.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK