A befektetők az amerikai inflációs adatokra koncentráltak. Bár az USA-ban az előző havi 0,5 százalékról a várakozásokban szereplő 0,9 százalékkal szemben 1,2 százalékra nőtt az infláció, a maginfláció a várakozásoknál lacsonyabb ütemű volt, ez pedig jó hangulatot teremtett a parketteken. Emellett a Hilton-üzlet is jó hatással volt a piacokra: hotel- és szerencsejátékiparban érdekelt brit Hilton Group bejelentette, hogy eladja szállodáit a szintén szállodaüzelemtetéssel foglalkozó amerikai Hilton Hotels-nek. A 6,3 milliárd dolláros tranzakció révén 40 év után ismét egyesülhet a Hilton márka. Fokozta jókedvet a GE gyorsjelentése: a világ második legnagyobb piaci értékű cége, az egyesült államokbeli General Electric Co. a harmadik negyedévben 15 százalékkal, 4,68 milliárd dollárra növelte nettó nyereségét. A frankfurti DAX végül 0,5 százalékkal, 4975 pontra, a párizsi CAC 0,3 százalékkal 4482, a londoni FTSE pedig 0,2 százalékkal 5275 zárt a hét utolsó kereskedési napját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!