Európa piros lett - Londonon az olaj segített

A tengerentúli részvényindexek süllyedésével párhuzamosan a vezető nyugat-európai mutatók többsége szintén gyengült szerdán.
NAPI Online, 2007. november 7. szerda, 18:32
Fotó:

A veszteségeket részben az magyarázta, hogy a dollárral szemben új rekordot beállító eurókurzus kedvezőtlenül érinti a nagy exportőröket, valamint fokozza a globális gazdasági kilátásokkal kapcsolatos aggodalmakat. A vesztes oldalon helyet foglaló bankpapírokkal szemben a bányaipari részvényeknek lendületet adtak a tempósan emelkedő nemesfémárak, de feljebb srófolták az árfolyamokat azok a spekulációk is, amelyek arról szóltak, hogy a BHP Billiton esetleg ajánlatot készül tenni a rivális Rio Tintóra. A 100 dolláros szinttől karnyújásnyi távolságra dráguló olaj a szokásos forgatókönyv szerint lejtőre küldte a légitársaságok, autógyártók és vegyipari cégek részvényeit, az olajvállalatok ázsióját pedig magasabbra emelte. Utóbbinak köszönhető, hogy a londoni FTSE-100 erősödéssel fejezte be a szerdai kereskedési napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK