Európa újra emelkedőben

A vezető nyugat-európai tőzsdeindexek emelkedtek a hét első napján, jelentősebb makroadatok híján a cégfelvásárlásokról szóló hírek álltak az érdeklődés középpontjában.
NAPI, 2010. augusztus 23. hétfő, 18:29
Fotó:

A londoni Footsie és a párizsi CAC 40 egyaránt 0,8, míg a frankfurti DAX 0,1 százalékkal jutott pénteki záróértéke fölé.

A vegyes német, valamint eurózónás szolgáltató- és feldolgozóipari adatok csak múló hatást gyakoroltak a hangulatra, elsősorban több, a céges egyesülésekkel kapcsolatos hír vonta marágra a figyelmet.

A pénzügyi szektorban fokozta az optimizmust, hogy a HSBC a dél-afrikai Nedbank 70 százalékát tervezi megszerezni.

Emellett azt is pozitív jelként lehetett elkönyvelni, hogy a SABMiller, a világ második legnagyobb söripari vállalata az ausztrál Foster's márkát előállító Carlton & United Breweries felvásárlását tervezi.

A techszektorban az okozott izgalmakat, hogy a Hewlett-Packard jelentős mértékben túllicitálta a Dellt az adattároló rendszerekkel foglalkozó 3PAR cég felvásárlását célzó ajánlatával.

Közben a bányacégek papírjai is zömmel drágultak; elemzők szerint a hétvégi ausztráliai választás után csökkent az esélye a földrésznyi országban tervezett új bányászati adó kivetésének.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK