Európában is kivárásra játszanak

A befektetők az amerikai elnökválasztás miatt óvatosak lehetnek a keddi kereskedési napon.
NAPI Online, 2008. november 4. kedd, 10:27
Fotó:

Mérsékelt emelkedéssel kezdték a napot a kontinens tőzsdéi. A kereskedés első fél órája után a frankfurti DAX index 0,45 százalékot erősödött a kezdéshez képest, a legkomolyabb emelkedést az Allianz, a Deutsche Börse AG és az Infineon papírjai könyvelhették el.

A párizsi CAC 40 illetve az FTSEEurofirst 100 összesített európai indexe szintén 0,5 százalékot emelkedett az első fél órában, javarészt a közüzemi szolgáltatók, az élelmiszeripari és a távközlési cégek eredményeinek köszönhetően.

Egyre nagyobb a kereslet a bankok papírjai iránt is, a UBS 2,7 százalékot erősödött. Londonban pesszimistább a hangulat, a kereskedés 0,2 százalékos mínusszal indult. A Morgan Stanley szerint az általános erősödés hátterében az áll, hogy a piac már beárazta a recessziós félelmeket, ezért ismét érdemes vásárolni.

A Reuters ugyanakkor arról ír, hogy az amerikai elnökválasztás napján valószínűleg végeredményben az óvatosság és a kivárás fogja jellemezni a tőzsdei szereplőket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK