A Citigroup felminősítette az Anglo-American és a Vedanta Resources részvényeit tartásról vételre a hét elején, ezzel újabb löketet adott az európai tőzsdéknek, amelyek a bányavállalatok kiváló teljesítménye által hajtva negyedik napja emelkednek - egyelőre megállíthatatlanul. A Citigroup elemzői szerint a nyersanyagpiac felszálló ágban van jelenleg, amely még az elkövetkező négy-öt évben mindenképp érezteti jótékony hatását; a kedvező bírálat azonnali emelkedésre sarkallta a cégeket. Az Anglo-American 2,2, a Vedanta jegyzése 3,8 százalékkal megugrott a bejelentést követően; a Kazakhmys sem maradt el szektortársai mellől, a részvény árfolyama közel 7 százalékot emelkedett Londonban azt követően, hogy a Credit Suisse megemelte rézbányászattal foglalkozó társaság részvényinek célárfolyamát. Vállalatfelvásárlási hírek is emelték a kedélyeket; az ING bejelentette, hogy 64 eurós részvényenkénti árfolyamon felvásárolja a legnagyobb német lakossági jelzáloghitel-intézetet, a Interhypet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!