Európára is átragadt a jókedv

A vezető európai indexek emelkedéssel indultak péntek reggel, követve az amerikai zárás optimizmusát.
Leszák Tamás, 2009. szeptember 4. péntek, 09:46

Az amerikai zárás pozitív hangulát követve emelkedve ébredt Európa: az FTSE 0,84, a CAC-40 0,66, a DAX 0,93 százalékos növekedésben van a kereskedés elején. Jót tett a bányászati iparnak, hogy az aranyár 990 dollár felett maradt. A Kazakhmys bányavállalat 3,9 százalékot emelkedett, miután a Morgan Stanley felminősítette a társaságot. Az Infeon Technologies chip-gyártó arra a hírre indult felfelé, hogy a német tőzsde megerősítette: visszakerül a DAX indexbe a Hannover Re biztosító helyére - 2,6 százalékos emelkedésig jutott, a Hannover Re 1,2 százalékos mínuszban van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK