Európa optimizmusa egész nap kitartott, a vezető tőzsdeindexek a BÉT zárásának idején is körülbelül 3 százalékos nyereséget mutatnak. A pozitív hangulat Budapestet is elérte, a BUX végig a pozitív tartományban, egy rendkívül keskeny, 200 pontos sávban mozgott. Az indexet még a hamar negatívba hajló amerikai mutatók sem voltak képesek jelentősen lehúzni. A BUX végül 21 900 ponton állapodott meg, ami 1,7 százalékos emelkedésnek felel meg. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek. Mivel Európában a pénzügyi szektor papírjai népszerűek voltak, ezért talán nem meglepő, hogy a befektetők leginkább az OTP-papírokra koncentráltak. A bankrészvények 7199 forintos záróára 4,8 százalékos nyereséget jelent. A Mol nagy tételben vásárolta saját magát, és szélesebb körben is nyilvánosságot kapott, hogy felvásárolt saját részvények 5 százalékát bevonják. Az olajcég részvényei utoljára 20 600 forinton cseréltek gazdát, ami 0,7 százalékos bővülést jelent, azaz a várt árfelhajtó hatás csak részben érvényesült. A Richter árfolyam szinte alig változott; a 34 730 forintos záróár 0,1 százalékos emelkedést jelent, míg a Magyar Telekom 806 forintos szintje 1 százalékos esést takar. A kisebbik papírnak egyáltalán nem sikerült követnie szektortársát, sőt, végül 1,2 százalékos esést produkálva 1344 forinton zárt. Az Egis 16 300 forintos ára ugyanakkor 2,3 százalékos bővülést takar. A kisebb papírok közül jól szerepelt még az AAA Auto, melynek közel 12 árfolyamugrása még a nagy hektikusságot felmutató papír történetében sem mindennapi. Jó napja volt a techszektornak is: a Synergon 5,4 százalékkal, Econet 1,6, míg a Freesoft 1,2 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!