A Nikkei-225 11 668,95 ponton fejezte be a kereskedést, a szerdai záróértéknél 0,9 százalékkal feljebb. A mutató erősödése egyrészt a New York-i emelkedésnek, másrészt az év végi vásárlási hullámnak volt köszönhető, ami főként a hajózási cégek és az acélgyártók eddig is jól teljesítő részvényeinek kurzusát hajtotta fel. (Az ilyen "last minute" vásárlásokkal az alapkezelők - a korábban is emelkedő papírokra hajtva - az év végén még javíthatnak portfóliójukon.) A high-tech szektornak jót tett, hogy az amerikai Micron Technology a memóriachipek árának esése ellenére is nyereségről számolt be. A befektetők vásárlási kedvére az olajár enyhülése szintén kedvezően hatott, bár a pénteken napvilágot látó japán üzleti bizalmi index és az USA munkaerőpiaci adatai előtti kivárás azért fékezte a lelkesedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!