Meghiúsult a Multimedia Polska részvényeinek tőzsdei kibocsátása, a lengyel távközlési cég papírjai iránt olyan alacsony volt a kereslet, hogy elállnak az IPO-tól. A kibocsátás iránt elsősorban a lengyel magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása és az orosz-ukrán konfliktus miatt érdeklődtek kevésbé a befektetők. A vállalat 948 millió zloty értékben vitte volna tőzsdére a vállalat részvényeinek 49 százalékát. Évek óta nem volt példa arra, hogy tőzsdei kibocsátás meghiúsult volna Varsóban.

A lengyel tőzsde, hasonlóan más régiós részvénypiacokhoz a tőzsdei forgalom visszaesésével küzd, a mostani forgalom az elmúlt negyedévek emelkedése ellenére jóval elmarad a válság előtti szintektől. A Multimedia Polska példájából úgy tűnik, már az sem automatizmus, hogy a varsói részvénykibocsátások sikeresek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!