Napközben a kurzus a 264-es szintet is megközelítette, annak ellenére, hogy a régiós devizák pénteki záróértékük közelében mozogtak a közös fizetőeszközzel szemben. Az euró/zloty 3,8945-ön, 0,2 százalékkal magasabban, az euró/korona 25,480-on, 0,1 százalékkal alacsonyabban landolt mint pénteken.

A forint térnyerésével párhuzamosan a dollár is erősödött az euróval szemben, 1,3655-ig a pénteki 1,3755-ös záróértékéről, amiben szerepet játszhattak a Görögország megsegítésével kapcsolatos ellentmondásos spekulációk is, megtörve az elmúlt napok trendjét. Az eurón az sem segített, hogy a JP Morgan elemzői közölték: a közös európai deviza mind a dollárral, mind a jennel szemben mintegy 5 százalékkal alulértékelt, annak ellenére, hogy az államcsőd lehetősége az eurózónás peremországok körében egyre valószínűtlenebb.

A dollárért, a zöldhasú 0,4 százalékos felértékelődése után 193,75 forintot kértek hétfő délután a bankközin, míg a svájci frank 0,3 százalékkal értékelődött fel az euróval szemben, s így a keresztárfolyam 1,4520-ra csökkent.

Az állampapírok másodpiacán hozamcsökkenésről számolt be az ÁKK. A referenciaátlagok 5,38 és 7,46 között szóródnak pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!