Ez jöhet szerdán a tőzsdéken

Zöldben álltak meg az ázsiai tőzsdék, Budapesten alacsony forgalomra számítanak,
Szabó Dániel, 2018. augusztus 29. szerda, 08:44
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Erősödéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán, és a még nyitva tartó térségbeli börzék is jórészt pluszban álltak.

A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 0,18 százalék emelkedéssel, 22 854 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,52 százalék pluszban zárt.

A már szintén bezárt tőzsdék közül például az ausztrál 0,18 százalékkal, a tajvani pedig 1 százalékkal erősödött keddi záróértékéhez képest.

A még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,06 százalékos erősödést, a sanghaji 0,48 százalékos gyengülést, a szöuli pedig 0,24 százalékos növekedést jelzett.

Tokiói tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 4 cent, 0,05 százalék csökkenéssel, 76,25 dolláron állt meg.

Budapesten bármi jöhet

Alacsony forgalomra és irány nélküli kereskedésre számít szerdán a Budapesti Értéktőzsdén a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője,    Móró Tamás.

Szerinte a pénteki indexátsúlyozás kedvezőtlenül érintheti a magyar részvényeket, várható gyengülésük miatt a vevők kivárnak és jelentős nemzetközi hatás sem befolyásolja a kereskedést. Az elmúlt napok csak a Mol árfolyamában hoztak nagyobb változást, de a tőzsdei forgalom továbbra is alacsony - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 133,14 pontos, 0,36 százalékos emelkedéssel, 36 818,93 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 5,8 milliárd forint volt, a vezető részvények, az OTP kivételével, erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 22 forinttal, 0,77 százalékkal, 2880 forintra erősödött 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott, 10 200 forintot ért, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,12 százalékkal, 404 forintra nőtt, forgalma 164,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,47 százalékkal 5380 forintra emelkedett, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK