Ez a hír nyomta le ma a forintot

Az euróval és a svájci frankkal szemben nem változott, a dollárhoz képest kissé erősödött a forint péntek estére. Napközben gyengülés is volt, amelyet az MNB lépésével kapcsolatos vélelmek okozhattak.
MTI-Eco, 2015. december 11. péntek, 19:05
Fotó: Napi.hu

Az eurót 18 óra tájban kora reggeli kurzusán, 317,52 forinton jegyezték, az árfolyam napközben 316,49 és 318,14 forint között ingadozott. Nem változott a frank árfolyama sem, a svájci valuta 293,60 forinton forgott. A dollár 290,19 forintról 288,95 forintra gyengült.

A forint napközben közel került 11 havi mélypontjához, majd valamennyit visszanyert a veszteségből. Elemzők szerint a forint azok miatt a várakozások miatt gyengül, hogy az MNB monetáris tanácsa keddi ülésén nem konvencionális eszközök bevetése mellett dönt a gazdaság élénkítése és a hosszú lejáratú államkötvények hozamának leszorítása érdekében. Egyes elemzők kamatcsökkentést sem tartanak kizártnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK