Ez az OTP napja volt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,1 százalékkal 32 950 pontra esett pénteken. A részvénypiac forgalma 11,9 milliárd forint volt.
MTI-Eco, 2017. január 13. péntek, 19:07
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények közül csak az OTP tudott erősödni az előző napi záráshoz képest. Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en elmondta: az OTP "mentette meg" a magyar piacot, a Mol ugyanis stagnált, a Richter és a Magyar Telekom pedig leértékelődött.

A vezető elemző szerint a bankszektorra - benne az OTP-re - jó hatással volt, hogy az amerikai nagybankok pénteken publikált jelentései jobbak lettek a vártnál. A magyar bankpapír a válság utáni időszak legmagasabb árfolyamán, 8890 forinton zárt pénteken, a válság előtti időszakot is figyelembe véve azonban nem döntött csúcsot, akkor ugyanis 11 000 forint körül is járt (történelmi maximuma 2007. július 24-én 10 970 forint volt).

Az OTP 1,5 százalékkal 8890 forintra erősödött, forgalma 5,7 milliárd forintot tett ki. A Mol ára nem változott, 21 000 forintot ért záráskor, forgalma 1,6 milliárd forintot ért el. A Magyar Telekom árfolyama 1,2 százalékkal 503 forintra csökkent, forgalma 1,7 milliárd forint volt. A Richter-papírok 2 százalékkal 6274 forintra estek, forgalmuk 2,5 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK