A Mol 5 forinttal, 0,02 százalékkal 20 455 forintra erősödött, 3,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 126 forinttal, 1,38 százalékkal 9226 forintra nőtt, ami új éves maximum, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,39 százalékkal 519 forintra emelkedett, forgalma 785,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 148 forinttal, 2,28 százalékkal 6640 forintra nőtt, ami új történelmi csúcs, forgalmuk 3,4 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 10,9 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1 csatornán elmondta: magas forgalom mellett hétfő után újabb történelmi csúcsot ért el a BUX. Hozzátette, ez az emelkedés egyedülálló volt Európában, ahol jellemzően kis mértékben negatív tartományban tartózkodtak az indexek, de az emelkedők is fél százalék körüli pluszt tudtak hozni. A Richter újabb történelmi csúcsot állított fel, de jól teljesített az OTP is.

A kedden publikált makroadatok az igazgató szerint nem befolyásolták a kereskedést, bár nem lettek jók. Németországból egy elég rossz hangulatindex érkezett, de az eurozónás, a német és a magyar GDP adat sem volt kiemelkedően jó, mégis, Európában semleges, a magyar piacon pedig erős pozitív hangulat uralkodott. Úgy vélte, talán az emelkedő inflációnak lehet köze az induló emelkedéshez, hiszen ez egyfajta egészséges gazdaságot jelent, úgy néz ki, hogy "globálisan kezdünk visszatérni a normál kerékvágásba".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!