A pénzügyminisztérium közlése szerint 7,34 milliárd rubel (1 rubel=4,1 forint) értékű kötvényt sikerült értékesíteni 13,98 százalékos átlagos hozammal. A minisztérium eredetileg 10 milliárd rubelért tervezett eladni a 2017. december 27-én lejáró állampapírokból. Egy hete ugyanennek a lejáratú adósságpapírnak az árverésén az átlagos hozam alacsonyabb, 12,99 százalék volt.

A szerdai árverés volt a harmadik az idén. Tavaly számtalan esetben maradt el aukció. Az illetékesek rendre a "kedvezőtlen piaci viszonyokra" hivatkoztak.

Oroszország 2014-ben mintegy 230 milliárd rubelnyi adósságpapírt adott el, ami alig több mint fele az év egészére tervezett 435 milliárd rubelnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!