A forint még a tegnapi nap eseményeinek utóhatásait éli - közölte érdeklődésünkre Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci kereskedője. Mint mondta az ÁKK dollárkötvény-kibocsátása és a piacokat nyugtató Putyin beszéd segített a magyar devizának abban, hogy az euróval szemben 310-ig erősödjön.

A szakember ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy a legutóbbi, február 18-ai MNB kamatvágás után a forint az akkori 308,5-ös eurójegyzésről 310 fölé emelkedett és ezt a szintet a tegnapi jó hangulatban sem tudtuk újra elérni. Mindössze 309,5-ig tudott erősödni a forint, márpedig ez ma már egy jó vételi szintnek számít - mondta Csajbók, aki szerint várhatóan a mostani szint közelében marad a forint a választásokig.

Ezen a prognózison természetesen bármilyen váratlan esemény változtathat, ilyen lehet a szerda esti Fed kamatdöntés is - emelte ki a szakember, majd hozzátette, hogy a kormánynak láthatóan megfelel a jelenlegi, viszonylag gyengébb 310-315 közötti euróárfolyam, ám úgy vélte, hogy egy 315-ös árfolyamnál már szóbeli intervencióhoz nyúlnának.

Délután fél öt előtt pár perccel tehát egy euró 310,3, egy dollár 223, egy font 370,8, egy svájci frank 254,9, míg a japán jen 2,1963 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!