A részvénypiac tegnapi mozgása nem a bullish szcenáriót erősíti, ráadásul a forint is kijelölt tegnap egy aljat és visszafordult. Ha rövid időn belül - hétfőig - nem tud átmenni ezeken a szinteken az a gyengeség jele - vélekedett Nyári Zsolt a KBC Secutities üzletkötője.
Az OTP-ben az 5390-es szint erős ellenállásnak bizonyult és ma már nem valószínű, hogy megpróbálkozna ennek elérésével az árfolyam. Ma stagnálós nyitás és utána egy kis esés képzelhető el az üzletkötő szerint.
Amerikában ugyanakkor a jelek szerint roppant nagy igény mutatkozik az emelkedésre. A tegnapi adatokra igazán lehetett volna esni, ha a piac akar. De nem akart.
Nyári viszont a mostani akciót erőtlennek tarta, aminek hátterében az állhat, hogy a jegybankok által biztosított likviditás mostmár nem fog segíteni az egy évvel ezelőtti helyzettel szemben.
.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!