Ez vár Budapestre

Emelkedéssel nyithat kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a Concorde Értékpapír Zrt. és az Equilor Befektetési Zrt. elemzői szerint, a piaci hangulat kedvező.
MTI, 2016. október 4. kedd, 08:35
Fotó: Napi.hu

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: a vevők dominálhatnak a magyar részvénypiacon, több kedvező hír hatására. A vezető részvények közül az OTP, a Richter és a Mol árfolyama is emelkedhet. A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport a Richter-részvényekre vételi ajánlást adott, az OTP papíroknál pedig jelentős célár-emelést hajtott végre, a Mol-részvények a szeptemberi finomítói árrés javulása miatt emelkedhetnek.

Hozzátette: a nemzetközi hangulat enyhén optimista, a kereskedésre ható fontosabb makrogazdasági adatközlés nem várható sem itthon, sem a nemzetközi piacokon.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a nyitásban az OTP-t a JP Morgan elemzése támogatja majd, az elemzőház közel 10 ezer forintos célárat határozott meg a bank részvényeire. A célár a korábbi 7310 forintról 9570 forintra nőtt. A piaci hangulat is sokkal optimistább a Deutsche Bankról érkező kedvező hírek következtében.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 348,12 pontos, 1,26 százalékos emelkedéssel, 28 012,37 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 3,927 milliárd forint volt.

A Mol 230 forinttal, 1,36 százalékkal, 17 200 forintra erősödött, 653,0 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 68 forinttal, 0,94 százalékkal, 7268 forintra nőtt, forgalmuk 1,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 450 forintot ért, forgalma 268,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 120 forinttal, 2,15 százalékkal, 5690 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK